Дружина колишнього президента Грузії  Міхеїла Саакашвілі - Сандра Рулофс виявилася одним із ключових свідків у справі про вбивство чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у Німеччині.

Про це пише Deutsche Welle.

Відомо, що 9 грудня у суді виступали керівники слідчих груп земельного та федерального відомств у кримінальних справах. Одним з важливих свідків берлінський слідчий назвав дружину Міхеїла Саакашвілі.

Зокрема, вони заявили, що безпосередньо у день вбивства Хангошвілі планував зустріч із Рулофс у Берліні.

Німецькі правоохоронці не змогли вмовити колишню першу леді Грузії приїхати в Берлін для надання свідчень, проте їм вдалося опитати її у телефонному режимі.

Варто зауважити, що зміст розмови Рулофс з німецькими слідчими не будуть розголошувати у суді. Цілком ймовірно, не буде надано ніякої офіційної інформації й щодо мети зустрічі дружини Саакашвілі та Хангошвілі.

Що відомо про вбивство польового чеченського командира

Громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі вбили 23 серпня 2019 року у Берліні.

Прокуратура Німеччини повідомила, що у вбивстві підозрюють 55-річного громадянина Росії. Правоохоронці не повідомляють повне ім'я підозрюваного, він проходить у справі як Вадим К. або Вадим С.

У червні 2020 року німецька прокуратура офіційно висунула йому звинувачення у вбивстві колишнього чеченського польового командира.

Однак, за даними з розслідування групи Bellingcat, стало відомо, що підозрюваного звати Вадим Красіков.

Деякі ЗМІ оприлюднили інформацію, що Красіков тісно співпрацював з російськими спецслужбами, в тому числі з ФСБ.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ