На місці виливу хімікатів під час ДТП встановлено, що вміст гербіцидів у 200-600 разів перевищив норму.

Про це заявив перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби Вінниччини Олександр Сорочан, повідомляє "Укрінформ".

Відповідно до результатів досліджень, у криничній воді с. Збаржівка Погребищенського району не виявлено залишкової кількості отрутохімікатів. Це свідчить про те, що ці речовини не потрапили у воду, йдеться у повідомленні.

«У водоймі »Нижній ставок«, в яку безпосередньо потрапили хімічні сполуки внаслідок ДТП, є перевищення концентрації отрутохімікатів. Зокрема, концентрація гербіциду »Тарга Супер« у водоймі перевищена від 200 до 600 разів», - зазначив Сорочан.

За його словами, фахівці Інституту екогігієни і токсикології імені Л.І. Медведя здійснили лабораторні дослідження у місцях питного водозабору м. Біла Церква, де протікає річка Рось. Відповідно до результатів аналізу проб води, жодних отрутохімікатів там не виявлено.

«Це можна пояснити тим, що у водоймі, в яку безпосередньо потрапили речовини, немає настільки сильної течії, щоб віднести їх від місця виливу на значну відстань», - наголосив він.

Представник Держпродспоживслужби наголосив, що наразі вивчається якість води у криницях населених пунктів, розташованих нижче за течією забрудненої водойми.

Нагадаємо, що до річки Рось потрапило майже 900 літрів хімікатів.

Раніше Володимир Гройсман повідомив, що вода з річки Рось є цілком безпечною для пиття.

ІА "Вголос": НОВИНИ