Сьогодні, 8 червня, президент Польщі Анджей Дуда вирушив у тур по країнах Південної Європи, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС для України.

Про це повідомили у пресслужбі Дуди, пише Європейська правда.

Разом з главою Польщі у «турне» мала поїхати президентка Словаччини Зузана Чапутова, проте вона захворіла на коронавірус і скасувала поїздку.

Відомо, що першої країною, яку відвідає Дуда є Португалія. Там він зустрінеться з прем’єром Антоніу Коштою. Після цього він поїде до Італії на зустріч з президентом країни Серджо Матареллою. Третьою країною стане Румунія. Туди він приїде для участі в саміті «Бухарестської дев’ятки».

Варто зазначити, що крім обговорення перспектив членства України в ЄС, Дуда планує обговорити в Португалії та Італії питання вивезення продовольства з України.

«Говоритимемо про те, як створити міжнародний тиск, щоб це (вивезення зерна) було успішним, і як подолати цю проблему», – пояснив президент Польщі.

Вголос раніше писав, що Польща підпише найбільший за 30 років контракт на постачання зброї Україні майже на 630 мільйонів доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ