Постраждалий від служителів Московської церкви військовий Артур Ананьєв розповів, що в нього з'явився новий кривдник з храму УПЦ МП у Хмельницькому.

Про це він заявив в інтерв'ю «Главкому».

Ананьєв розповів, що служителі Московської церкви накинулися на нього.

У соборі одна жінка казала: «навіщо б’ють військового?». Ще чоловік апелював до священників, мовляв, про які релігійні речі можна говорити, коли у соборі душать людину. На що один із попів відреагував лайливим словом і наказав покинути храм.

Загалом, за словами військового, ця ситуація тривала 2-3 хвилини. Потім вони викликали поліцію та сповістили СБУ.

«Між іншим, коли почув про СБУ, то сказав, що до них треба викликати Службу безпеки. Реакція була миттєвою. Представник їхнього ідеологічного бойового крила накинувся на мене, почав душити і давати ляпаси», – наголосив Ананьєв.

Першими на місце події прибули патрульні. За словами Ананьєва, вони намагалися якомога швидше зняти градус напруги, проте виявилися обманутими.

На підставі свідчень «вірян», котрі казали, що Артур Ананьєв зірвав службу, оформили адміністративний протокол.

Щоправда, правоохоронці пропонували йому написати заяву на попів. Військовий відмовився, бо не мав доказів.

Уже пізніше в мережі Інтернет з’явилося відео, на якому видно, що на Ананьєва напали. Завдяки цьому відео у нього з’явилися шанси захистити свої права.

Нагадаємо, священник УПЦ Московського патріархату, який побив українського військового у кафедральному соборі Хмельницького, втік з України.

ІА "Вголос": НОВИНИ