Лікарка-дієтологиня Ірина Баранова порадила рецепт, як легко схуднути і при цьому не зашкодити здоров'я.

Про це пише ТСН.

Так, вона порадила рецепт полуничної дієти.

Чому саме полуниця Тому що полуниця здатна збагатити організм великою кількістю вітамінів. Так, у п'яти ягодах полуниці вітаміну С стільки ж, скільки в одному апельсині. Багато в полуниці і фолієвої кислоти, яка зміцнює стінки судин і стимулює роботу імунної системи. Саліцилова кислота, що міститься в цій ягоді, зменшує болі в суглобах за ревматизму. Щоденне вживання полуниці покращує роботу серця, знижує артеріальний тиск, стимулює очищення нирок і жовчного міхура. Є в полуниці і велика кількість флавоноїдів – фруктових антиоксидантів, які допомагають боротися з вільними радикалами. Але найважливіше, що полуниця допомагає налагодити обмін речовин і позбутися зайвих кілограмів.

Тривалість дієти: 4-8 днів.

Зниження ваги: 2 кг за 4 дні.

Сутність дієти Під час полуничної дієти акцент робиться на полуницю (в день потрібно з'їдати не менше 650 г цієї ягоди). Втім, ця дієта не належить до монодієт, які передбачають вживання одного продукту. Ця система харчування збалансована за всіма основними показниками. У ній є і білки (кефір, молоко, сир, курятина, індичка, риба) і вуглеводи (ягоди, фрукти, цільнозерновий хліб, вівсяні пластівці, картопля). Що ж стосується борошняних виробів і цукру, то вони на час цієї дієти повністю виключаються з харчування. Те ж саме стосується і жирів тваринного походження (табу на вершки, вершкове масло, сало, м'ясо жирних сортів і ковбасу).

Кому підійде Тим, хто по-справжньому любить полуницю і готовий їсти її не менше п'яти разів на день. Тим же, хто сумнівається в силі своїх почуттів до цієї ягоди, можна урізноманітнити свій раціон будь-якими іншими сезонними фруктами (чорницею, малиною, ожиною). Це врятує від одноманітності і збагатить організм вітамінами, яких немає в полуниці.

Протипоказання Полуниця – сильний алерген, тому алергікам перші 2 дні слід уважно прислухатися до свого самопочуття. За появи висипу, сербіння, відчуття тяжкості в шлунку, нудоти і розладів випорожнень, негайно припиніть дієту. Протипоказана полуниця і під час гастритів з підвищеною кислотністю (дрібні кісточки дратівливо діють на запалені стінки слизової шлунково-кишкового тракту). З особливою обережністю варто вживати полуницю і людям з сечокам'яною хворобою, оскільки ця ягода має сильний сечогінний ефект і може спровокувати загострення (перед початком полуничної дієти варто пройти УЗД нирок і порадитися з лікарем).

ІА "Вголос": НОВИНИ