22 червня о 9.00 волонтери Сергій Притула та Ігор Лаченков розпочали збір коштів в рамках проекту «Народний Байрактар». За добу їм вдалося зібрали рекорду суму - понад 360 млн грн.

Про це повідомив Сергій Притула на своїй сторінці у Фейсбук. 

«Розуміючи на який захмарний бюджет ми замахнулись, але і усвідомлюючи важливість того, чим можемо посилити Повітряні Сили ЗСУ. Минула доба. Станом на 9.00 23.06 ви задонатили 296 000 000 грн. Доплюсовуємо те, що наш фонд виділив на проект і маємо сумарно 366 000 000 гривень», - написав Притула. 


Це означає, що з бажаних трьох українці вже назбирали на два безпілотники. 

«Люди, ви робите щось фантастичне і пишете історію. Ігор Лаченков - ти і вся твоя команда - величезні молодці. Шановне товариство, давайте дотиснемо ще той третій літачок», - зазначив Притула. 

До збору доєдналися і інші відомі українці. Серед них - радник керівника ОП Михайло Подоляк та гравець збірної України Олександр Зінченко.


Це - історична подія. Українці зможуть зібрати на пряме, невідворотне і жорстоке смаження орків. Такого сучасна історія ще не зазнавал, - підсумував Лаченков.

Довідка

Байрактар ― це турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Розробка і виробництво компанії Baykar Makina. Він вирізняється тим, що може нести кілька ракет, має високу дальність та здатен підніматися на велику висоту. Це виявилося критично важливим під час протистояння українських військових полномасштабному російському вторгненню в Україну з 24 лютого 2022.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ