Лоукостери Ryanair і Wizz Air збільшили вартість провезення малого багажу вагою до 10 кг, який був введений після зміни правил перевезення ручної поклажі.

Про це пише avianews.com.

Якщо раніше перевезення невеликої торби в багажному відсіку на рейсах Ryanair коштувало 8 євро при оформленні під час покупки авіаквитка й 10 євро в наступні рази, то тепер цей збір становить 10 і 12 євро відповідно.

Мінімальний багажний збір у Wizz Air збільшений зі семи до дев'яти євро. Тепер перевезення валізи до 10 кг як багажу коштує від 9 до 24 євро в низький сезон і від 12 до 27 євро — у високий.

Також обидва лоукостери змінили діапазон цін на оплату пріоритетною посадки, яка дозволяє брати до салону літака два предмети ручної поклажі.

У Ryanair ця послуга тепер коштує від 10 до 12 євро (раніше було 8-10 євро), в той час, як на рейсах Wizz Air збір за пріоритетну посадку становить від 5 до 17 євро (було 5-15 євро).

Як писав «Вголос», угорська лоукост-авіакомпанія Wizz Air підняла вартість послуги пріоритетної посадки. Також авіаперевізник суттєво підняв ціну на зареєстрований багаж.

ІА "Вголос": НОВИНИ