Національна ресторанна премія «Сіль» оголосила переможців премії 2021 року. За звання найкращих ресторанів, кафе та кав’ярень року боролося 146 закладів у 17 номінаціях.

На IX щорічній церемонії нагородження національної премії «Сіль» дві мідні сковорідки дісталося ресторанам комплексу Edem Resort Medical & SPA: за найкращий заміський ресторан («Terrace by the lake») та за найкращий ресторан при готелі («Panorama»).

«Для нас велика честь отримати таку високу оцінку журі та гостей комплексу і ресторанів, адже ресторан «Panorama» — єдиний ресторан такого напрямку в Україні і дуже особливий по своїй концепції. Як би парадоксально не звучало, але в цьому ресторані ми не використовуємо сіль (сміється, прим. редакції). Це ресторан медичного напрямку, і меню тут складає не лише наш шеф-кухар Христина Федочинська, а й професійні лікарі, дієтологи та цілий медичний юніт.

Наша місія – показати гостям, що здорове детокс харчування — це смачно і красиво, а ще, дуже Instagram'но. Я щиро вірю, що тренд на здорове харчування набиратиме все більше популярності і таких ресторанів як ресторан «зеленої» кухні Panorama в Edem Resort Medical & SPA ставатиме все більше і більше. Зовсім скоро ми відкриємо такий ж ресторан в Києві у нашому комплексі Edem Resort Kyiv. Щодо ресторану «Terrace by the lake» — це нова історія, яка має вишуканий стиль, ексклюзивний смак і вигляд. Ми намагаємося вразити кожного гостя, адже тонко відчуваємо побажання відвідувачів, які завжди отримують те, що очікують.

Основна концепція ресторану близька всім: меню базується виключно на свіжих і сезонних продуктах. Особливість меню ресторану в тому, що кожна нова карта страв живе тут всього 4 місяці. Таким чином гості завжди зможуть куштувати інтернаціональні новинки. Основну увагу в ресторані ми приділяємо обслуговуванню, воно максимально особисте, за допомогою приготування страв біля столу (так званий метод «срібного сервіcу»).

На початку грудня у “Terrace by the lake” завітає французький шеф-кухар Олівер Фурнес, володар трьох Мішленівських зірок, який вперше у Львові проведе гастрономічну вечерю MICHELIN GALA» — поділився генеральний менеджер Edem Resort Medical & SPA Олексій Волошин.

Головна щорічна подія для професіоналів ресторанної індустрії та гостей закладів, які активно стежать за розвитком ресторанного бізнесу в Україні відзначила загалом 17 закладів.

Цьогоріч члени журі обирали ресторани, що претендують на Мідну сковорідку та статус Найкращого закладу України, з-поміж 3000 заявок. Всього до списку фіналістів потрапили 146 закладів із 22 міст України, зокрема Києва, Одеси, Львова, Дніпра, Вінниці, Запоріжжя, Херсона тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ