Львівський обласний перинатальний центр та Львівська міська клінічна лікарня швидкої допомоги увійшли до першої десятки найкращих медичних закладів України.

Обидві львівські медичні установи опинились у Топ-10 кращих закладів спеціалізованої медичної допомоги в Україні за версією «PUBLIC HEALTH».

Відомо, що головна медична подія країни відбулась у столиці, на території Міжнародного виставкового центру. У Київ приїхали представники  провідних лікарень зі всієї України. 

10 найкращих лікарень, що надають спеціалізовану допомогу

  • 1.КНП «Херсонська міська клінічна лікарня їм.Є.Є.Карабелеша» Херсонської міської ради;
  •  
  • 2. Комунальне підприємство «Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади»
  • 3. КНП «Романівська лікарня» Романівської селищної ради;
  • 4. КНП «Іллінецька міська лікарня» Іллінецької міської ради;
  • 5. КНП «Гадяцька міська центральна лікарня» Гадяцької міської ради;
  • 6. КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Сумської міської ради;
  • 7. Львівський обласний клінічний перинатальний центр;
  • 8. КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №4»;
  • 9.КНП ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області;
  • 10. КНП « Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м.Львова»

 

Найбільша в Україні 30-а Міжнародна медична виставка «PUBLIC HEALTH» відбулася в Києві з 6 по  8  жовтня 2021 року. Організатори виставки - Державне підприємство «Прем'єр Експо» (Україна),  та ITE Group Plc. (Великобританія). 

Виставка «PUBLIC HEALTH» - це перший в Україні та четвертий в Європі захід міжнародного рівня. Високу якість організації події підтверджено сертифікатом UFI - Всесвітньої асоціації виставкової індустрії.

З нагоди визнання якості роботи медичного закладу директорка Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська, заслужена лікарка України та кандидатка медичних наук,  розповіла у коментарі для НСЗУ (Національна Служба Здоров'я України), про успіхи у трансформації центру. 

Марія Малачинська. Фото - НСЗУ


Наш заклад трансформувався від пострадянської установи до сучасного медичного центру з кращими світовими напрацюваннями в галузі репродуктивного здоров’я, акушерства та виходжування немовлят. Трансформація розпочалася з розробки стратегії розвитку, корпоративних цінностей, розуміння великої мети, заради якої працює наш колектив", - говорить очільниця перинатального центру. 

За словами Марії Малачинської, упродовж  2021 року в центрі створили комплексне надання медичних послуг в одній установі за замкнутим циклом: від планування та ведення вагітності, пологів різного ступеня складності до виходжування новонароджених, зокрема, і передчасно народжених від 500 г до моменту виписки разом з мамою додому. Крім якісних медичних послуг Львівський обласний перинатальний центр забезпечує необхідними лікарськими засобами, харчуванням, максимальним комфортом та затишком. За словами директорки, базовий принцип роботи закладу - це клієнтоорієнтованість. 

"Ми реалізуємо принцип безбар’єрності. Але не лише в напрямку інклюзивності, забезпечуючи пандуси, тактильні плитки, шрифт Брайля тощо для пацієнтів з інвалідністю. А й впроваджуючи ефективній офлайн та онлайн комунікації з пацієнтами. Регулярно проводимо дні відкритих дверей, заняття у Школах відповідального батьківства та грудного вигодовування, анкетування щодо задоволеності пацієнтів" - говорить Марія Малачинська.

Довідка:

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі пацієнтки отримують необхідну медичну допомогу - від планування вагітності до догляду за новонародженим.  600 працівників закладу дотримуються принципу дружнього акушерства і щодня втілюють його у життя. Заклад забезпечений інноваційним медичним обладнанням, а лікарі володіють новітніми методиками надання акушерської допомоги.

У рамках Програми медичних гарантій-2021 Львівський перинатальний центр уклав з НСЗУ договори за сімома групами послуг на загальну суму понад 99,5 млн грн. На початку жовтня Львівський перинатальний центр увійшов до 10 кращих закладів спеціалізованої медичної допомоги та отримав Всеукраїнську відзнаку Public Health Awards 2021. .

ІА "Вголос": НОВИНИ