У Львові правоохоронці затримали підозрюваного в організації каналу незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Про це повідомляє поліція Львівщини. 

Свої послуги затриманий оцінював у 2 тисячі доларів США з особи.
 
Зловмисника викрили співробітники відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
 
Як встановили правоохоронці, 20-річний мешканець Харкова, який тимчасово проживає у Львові, організував переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України шляхом фіктивного оформлення документів, що надають право виїзду за межі України.
 
За свої послуги зловмисник просив 2 тисячі доларів США з особи.
 
23 лютого поліцейські затримали його у Львові під час отримання 4 тисяч доларів США від двох «клієнтів» у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.
Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.
 
Читайте також у «Вголосі»: три роки відсидить у в'язниці мешканець Запоріжжя за приниження України та розпалювання ворожнечі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ