Суд засудив до тюремного ув'язнення колишніх поліцейського з Куп'янська (Харківська область) і посадовця зі Сватове (Луганська область) за співпрацю з Росією.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Колаборантом виявився 54-річний житель Куп'янська, колишній посадовець місцевого підрозділу поліції.

Після захоплення міста він пішов на співпрацю з окупаційним «МВС РФ». Там його призначили «експертом-криміналістом», видали відповідне «посвідчення» та формений одяг російського зразка.

На цій «посаді» він допомагав окупантам та їхнім поплічникам фабрикувати справи проти місцевих учасників руху опору. За співпрацю з агресором зловмисник отримував «зарплату» в російських рублях.

Після звільнення міста він був затриманий і засуджений до 12 років в'язниці.

Йдеться про колишнього голову місцевого комунального підприємства.

Після захоплення міста він одним із перших підтримав загарбників, за що отримав призначення в лавах створеного загарбниками «комунального підприємства Сватівського району».

Там займався перейменуванням міських вулиць за «зразком» колишнього СРСР. Також колаборант допомагав місцевим гауляйтерам та їхнім російським «кураторам» організовувати в районі прокремлівські агітаційно-масові заходи.

Згодом виїхав до Києва, де «намагався залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. За матеріалами Служби безпеки він отримав 7 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ