Про це «ТАСС» повідомили в прес-службі прикордонного управління ФСБ по Краснодарському краю.

«Щодо громадян України, затриманих 10 травня за незаконний видобуток водних біологічних ресурсів в акваторії Азовського моря, порушені кримінальні справи», – зазначили в російському відомстві.

У ФСБ нагадали, що краснодарські прикордонники нібито затримали рибалок без документів, коли вони на моторному човні підійшли до місця, де раніше встановили незаконні знаряддя вилову риби.

«Незаконні дії були припинені силами співробітників берегової охорони, які патрулювали цей район», – відзначили російські правоохоронці.

Рибалок доставили в порт Єйська, а на судно наклали арешт.

Справи порушені за частиною 1 статті 258.1 («Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів»; до 2 років позбавлення волі) і частини 3 статті 256 КК РФ («Незаконний видобуток і оборот особливо цінних диких тварин та водних біологічних ресурсів, що належать до видів, занесених до Червоної книги РФ і (або) охоронюваним міжнародними договорами РФ, вчинені організованою групою»; позбавлення волі на термін до 7 років).

Джерело в правоохоронних органах пояснив агентству, що рибалки перебувають під вартою.

«Судом прийнято рішення про міру запобіжного заходу – помістити їх під варту. Вони повинні були бути перевезені в ІТТ в Краснодарі», – сказав він.

Нагадаємо, 10 травня в акваторії Азовського моря в районі Бердянська Запорізької області пропали українські рибалки. 11 травня проходили пошуково-рятувальні роботи.

Пізніше дружина одного зі зниклих повідомила, що отримала дзвінок від прикордонної служби Росії про затримання її чоловіка і його товариша, і що наразі вони знаходяться в місті Єйськ (Краснодарський край РФ).

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ