У суботу, 27 липня, у Києві відбулася щорічна урочиста церемонія нагородження найвищою громадською відзнакою за професіоналізм та милосердя – «Орденом Святого Пантелеймона». Серед тих, хто отримав нагороду, є двоє медиків з Львівщини.О

Про це повідомляє Захід.нет.

За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором (для військових медиків) нагороду отримав Юрій Скуратівський, полковник медичної служби, начальник клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації Військово-медичного клінічного центру Західного регіону – м. Львів. Рятував наших поранених воїнів у боях за Луганський аеропорт.

Також, таку ж нагороду отримав Олег Фітькало, кандидат медичних наук, лікар-нарколог вищої категорії, лікар-психіатр, лікар-психотерапевт, доцент кафедри психіатрії та психотерапії ФПДО Львівського національного медуніверситету ім. Данила Галицького.

З лютого 2022 року став до лав Збройні Сили України та служив командиром мінометного взводу мінометної батареї. Отримав поранення захищаючи Україну.

Також цією відзнакою нагородили бойових медиків із Греції та Латвії, які рятують військовослужбовців ЗСУ.

Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» заснована у 2009 році. З 2017 року вона є найвищою громадською нагородою для медиків за професіоналізм і милосердя. Її ще називають «Оскаром» у медицині. Щороку у день Святого Пантелеймона найкращим медикам України вручають цю відзнаку за особливі досягнення та служіння людям.

ІА "Вголос": НОВИНИ