Двоє шахраїв розробили схему і через соціальну мережу Facebook видурили 680 тисяч гривень нібито на лікування важкохворих дітей та військових.

Наразі відомо, що зловмисники – 25-річний та 23-річний волиняни – ошукали 22 людей з різних регіонів України.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Просимо громадян, які перераховували кошти за реквізитами банківської картки, зазначеної під публікаціями на сторінках користувача «Степко Андрій Віталійович», «Степко Андрей», «Андрій Степко» в соціальній мережі «Facebook», поінформувати про такі факти окружну прокуратуру або Солом’янське УП ГУ НП у м. Києві”, — написали правоохоронці.

За даними слідства, у 2022 році зловмисники розробили злочинну схему: в соціальній мережі Facebook вони розміщували неправдиві публікації про начебто терміновий збір коштів на лікування важкохворих дітей та поранених військовослужбовців Збройних сил України. 

Чоловікам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, як писав «Вголос», львівська податкова застерігає від телефонних шахраїв та псевдоподатківців. Зокрема зловмисники телефонують до підприємців і пропонують їм надати фінансову допомогу податківцям за їх лояльне ставлення, зокрема щодо не проведення контрольно-перевірочних заходів.

ІА "Вголос": НОВИНИ