Відповідний лист розміщено у спільноті «То є Львів» у «Facebook».

 

А вам прийшли додому такі «листи щастя» від Садового?! Відчуває таки мер Львова Садовий провину за те, що блокував від...

Posted by То є Львів on 4 серпня 2015 р.

Як повідомили «Вголосу» у прес-службі мерії, цей лист Садового є відповіддю на звернення львів’ян та громадських організацій, у якому вони вимагали від мера перестати блокувати спорудження пам’ятника Андрею Шептицькому у Львові, в іншому разі вимагатимуть його відставки. 20 тисяч таких звернень депутати Львівської міської ради від фракції ВО «Свобода» публічно передали меру Львова під час сесії Львівської міської ради ще в травні.

Водночас за кілька днів до відкриття пам’ятника Андрею Шептицькому мер Садовий звернувся до львів’ян «по підтримку в цій благородній ініціативі». Такі дії виглядають дещо лицемірними, адже впродовж цього року мера Львова неодноразово звинувачували у зриві святкувань з нагоди 150-річного ювілею з дня народження митрополита Андрея.

Зокрема, ще в березні голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук на сесії зачитав звернення про будівництво пам’ятника митрополиту Шептицькому, в якому розкрито дволикість мера Львова Андрія Садового і його однопартійців.

У зверненні йшлося: «Рішення про спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра у Львові депутати Львівської міської ради затвердили ще 18 вересня 2014 року на прохання Синоду Української греко-католицької церкви. І коли, здавалося б, ще з 2010 року всі відповідні рішення публічно обговорили, ухвалили й погодили, а Українська греко-католицька церква взяла на себе обов’язок за власні кошти встановити пам’ятник Шептицькому, раптом з’являється цілий рух, який закликає не допустити зведення пам’ятника та реконструкції парку. Група людей приходить у сквер і протестує проти спорудження пам’ятника. Мовляв, проект пам’ятника й площі, на їхню думку, неякісний: доведеться переносити дорогу, зрізати дерева тощо».

«Щоб краще зрозуміти, ким є ініціатори спротиву, і з'ясувати, хто за ними стоїть, я зацитую звернення з цього приводу архієпископа Львівського, владики Ігоря. «...З міської влади стали закликати людей про блокування спорудження пам’ятника. З одного боку, влада ніби прихильна, а з іншого – вміло й хитро блокує. Навіть з верховної влади почулися голоси з партії «Самопоміч», як хтось із депутатів заявляла, що боротиметься проти спорудження пам’ятника, бо гроші необхідні на інші цілі… «Зараз не час на пам’ятник»....» – пише владика Ігор», – зазначає Любомир Мельничук.

А далі владика згадує, що не так давно до Львова із Ватикану привезли унікальну реліквію – оригінал Нерукотворного образа Ісуса Христа, і Львів у ці дні перетворився на центр паломництва. «Знову зацитую звернення владики: «Перекажу писання у «Фейсбуці» когось із працівників міської ради про Нерукотворний образ, пише: «…Пояснити нічого не можна, як не можна пояснити, що багатогодинне стояння в черзі з маленькими дітьми мало поможе їхньому здоров’ю, як би ревно батьки не прикладалися до невідомого предмета, облизаного тисячами перед ними і після них», – розповів депутат.

«На відміну від владики, я назву ці прізвища: з Верховної Ради «чути голоси» Ірини Подоляк – колишньої очільниці управління культури, теперішнього депутата від фракції «Самопомочі». А чиновниця міськради, чиї відгуки у «Фейсбуці» згадує владика Ігор, – це теперішня очільниця управління культури Ірина Магдиш. Тобто, схоже, міський голова Львова Андрій Садовий проти спорудження пам'ятника Шептицькому або ж уже звично ми бачимо подвійну гру мера. «Не можна служити Богові й мамоні», – сказано в Євангелії...» – наголосив Любомир Мельничук.

ІА "Вголос": НОВИНИ