У цей термін враховується час, який вони проводили в СІЗО, де Василець і Тімонін знаходяться з 2015 року, повідомляє «Журнал Житомира».

Під час оголошення вироку журналісту Васильцю і його колезі Тимоніну в залі Андрушівського суду сталася перепалка. Коли суддя у вироку визнав провину підсудних, Василець перервав читання обуреними репліками.

«Вам не соромно взагалі це читати?», – голосно запитав журналіст з місця.

«Ви ворог України. Ви судите патріотів за те, що вони спробували примирити сторони конфлікту ... Я розумію, що наказ надійшов, але вам соромно має бути», – заявив Василець.

У відповідь суд зажадав у журналіста припинити говорити під час зачитування вироку. Василець відповів, що має право на «останнє слово». В результаті суддя розпорядився вивести Васильця з суду. Але той продовжував говорити, і конвой, скрутивши обвинуваченого, витягнув його зі скляного боксу.

Із суду вивели також Євгена Тимоніна, хоча він мовчав.

Нагадаємо, журналіста Дмитра Васильця і ​​його спільника Євгена Тимоніна затримали за звинуваченням у сепаратизмі, зокрема, в допомозі у створенні каналу «Новоросія ТВ». Як стверджував сам журналіст, він не має до телеканалу ніякого відношення і не причетний ні до його формування, ні до створення та поширення інформації на цьому телеканалі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ