«Ощадбанк» виграв у Верховному Суді справу на 1,5 мільярдів гривень проти «Укртелекому».

Про це повідомляє пресслужба «Ощадбанку».

Сказано, що «Укртелеком» оплатить свій борг за облігаціями компанії «ЕСУ». Їх банк передав «Укртелекому» у 2015 році, а компанія зобов’язалась їх оплатити у 2017 році, однак не зробила цього та почала судову тяганину.

«Верховним Судом України нарешті було поставлено остаточну крапку в судовому спорі, що тривав майже два роки та завдяки якому »Укртелекому« вдавалось уникати сплати боргу», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у лютому 2019 року «Ощадбанк» подав проти «Укртелекому» позов до Господарського суду на 1,1 мільярда гривень у справі про облігації «ЕСУ».

«Вголос» писав, що 26 лютого 2019 Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Фонду держмайна і залишив без змін рішення Господарського суду міста Києва від 07.11.2018 (в справі №910 / 7708/17), яким Фонду держмайна було відмовлено в задоволенні позову до ТОВ “ЕСУ” (кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) про розірвання договору купівлі-продажу 92,79% акцій “Укртелекому” і стягнення 81,9 млн дол. пені (за прострочення виконання зобов’язання з внесення інвестицій).

ІА "Вголос": НОВИНИ