Двоє цьогорічних випускників Львівського фізико-математичного ліцею при ЛНУ імені Івана Франка претендуватимуть на премію у сто тисяч гривень, яку виплачує Верховна Рада України найкращим учасникам ЗНО. Це – Матвій Притула та Ірина Суховерська.

Як розповіла «Вголосу» Ірина Суховерська, вона склала тестування з хімії та біології на 200 балів, з української мови – на 199, з математики на 197 та з англійської мови на 194. Своє майбутнє дівчина бачить або у медицині як лікар-анестезіолог, або у молекулярній біології. Та подаватиме документи до інституту біології та медицини КПІ та до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

«Мені завжди подобалася хімія та біологія», - зізналася Ірина Суховерська.

При цьому, за її словами, батьки не є дотичними до медицини.

Також, як повідомила «Вголосу» директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, усього, за результатами усіх тестувань (крім географії) у Львівській області є 77 осіб склали тестування на 200 балів.

«З них троє осіб отримали по 200 з української мови та літератури та одна – з української мови. Ще троє – з історії України. І 14 осіб – з біології», - каже вона.

За словами Лариси Середяк, ще одному випускникові фізико-математичного ліцею не вистачило всього одного балу, аби також претендувати на премію від Верховної Ради.

Довідково. У січні цього року ВРУ встановила 30 щорічних премій розміром сто тисяч гривень для найкращих учасників ЗНО. Аби претендувати на цю премію, випускник повинен набрати не менше 790 балів з чотирьох предметів.

ІА "Вголос": НОВИНИ