На 14-й день авіація держави терориста продовжує завдавати ударів по цивільних об'єктах в українських містах. Проте дії рашистів не залишаються безкарними, адже Повітряні Сили України та протиповітряна оборона продовжують збивати ворожі літаки у безпрецедентній для XXI століття кількості

Зокрема, сьогодні, 9-го березня, з землі був уражений російський винищувач-бомбардувальник Су-27. Чергова перемога українських ППО сталася в околицях столиці. Зауважимо, що на відміну від МіГ-29 цей літак використовується перш за все як винищувач-бомабрдувальник, і одним з ключових його завдань є нанесення ураження живій силі та техніці противника. З огляду на те, що він був збитий неподалік столиці, очевидно його метою були чергові терористичні акти проти цивільного українського населення.

Про сам факт збиття повідомило у своєму телеграм-каналі інформаційна агенція УНІАН, яка опублікувала фото з місця подій. Відомо, що льотчик спробував катапультуватись, проте через несправність парашуту йому не вдалось цього зробити. Відтак, російський військовий злочинець загинув на місці лютою смертю.  

Зауважимо, що Су-27 - радянський важкий багатоцільовий високоманевровий всепогодний винищувач четвертого покоління. Розроблений в ДКБ Сухого, у 1982 році прийнятий на озброєння Радянських ВПС. На озброєні армії та флоту держави терориста перебувало станом на 2011-й рік 412 таких літаків, за даними «World Military Aircraft Inventory». Водночас значна частина з них не була придатна для експлуатації через зношення.

Зауважимо, всього з початку повномасштабного вторгнення Росії українські захисники збили понад 40 ворожих літаків (зокрема, транспортні літаки ІЛ-76 з російськими десантниками на борту), а також понад 80 гелікоптерів ворога. Востаннє такі втрати за такий короткий період російська авіація зазнавала лише під час Другої світової війни. 

Судячи з того, що вже не вперше льотчики окупанта гинуть через несправність парашутів, інформація про зношення значної частини льотного парку російських ВКС відповідає дійсності. 

Повітряні сили України станом на минулий рік мали на озброєнні біля 40 таких боєздатних машин. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", 7-го березня у небі над столицею було збито два військових літаки рашистів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ