Скандальна професорка НПУ ім. Драгоманова Євгенія Більченко, яка зганьбила закон про мову в Україні, опублікувала на своїй сторінці у Facebook, фото посвідчення «Міжнародного союзу поетів», яке отримала у Санкт-Петербурзі (РФ).

До цієї організації проросійську викладачку прийняли ще у грудні. Проте саме посвідчення надіслали тільки 26 січня. Вона сказала, що це для неї «велика честь». На думку Більченко, в такий спосіб Росія визнала її поетичний талант.

Наприкінці свого посту вона назвала Санкт-Петербург Ленінградом (так місто називалося у радянські часи, - ред.) і подякувала за посвідчення.

ЄвгеніяБільченко похизувалася вступом до «Міжнародної спілки поетів» у Росії

Що передувало

Нагадаємо, що професорка НПУ ім. Драгоманова, яка викладає філософію, опублікувала на своїй сторінці у Facebook допис, у якому різко розкритикувала статтю 30 закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, яка набула чинності 16 січня 2021 року про зобов’язання повного переходу сфери обслуговування на державну мову. Також вона назвала себе представницею «російської цивілізації» і заявила, що говоритиме лише російською мовою у сфері обслуговування. Ці ідеї вона висловлювала і на лекціях студентам.

Її пост викликав обурення в української громадськості. Перед Більченко постала загроза звільнення. Вона зняла відеозвернення до президента Зеленського про свій захист. Одна з її студенток навіть добровільно покинула виш через проросійські заяви Більченко.

Раніше викладачка висловлювалася про розчарування у Революції Гідності.

Читайте більше новин за посиланням:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ