На німецький супермаркет Edeka обрушився шквал критики через рекламний ролик, присвячений Дню матері.

В оприлюдненому чорно-білому рекламному відео компанії з назвою «Ми дякуємо!» демонструється незграбність батька в різних ситуаціях зі своїми дітьми, пише Deutsche Welle.

Так, у ролику, зокрема, присутні сцени, де батько засинає, читаючи синові казку на ніч, потрапляє м'ячем в обличчя доньці, вибивши їй зуби, невдало готує на кухні і так далі.

Кадри супроводжуються текстом: «Спасибі тобі. Спасибі за те, що ти завжди поруч. Ти дбаєш про мене. Відчуваєш, коли настає потрібний момент. Тобі я завжди можу все розповісти. А ти завжди мене вислухаєш. Ти – зразок для мене в будь-який момент підтримаєш мене, чим можеш. Дякую тобі за красу. І за чуттєвість».

Завершується відео фразою: «Мамо, спасибі тобі, що ти не тато». В цей момент показано матір, яка демонструє турботу дочки в той час, як батько щось їсть на дивані.

На YouTube каналі ролик зібрав понад 1,8 мільйона переглядів і в рази більше дизлайків, ніж лайків.

Рекламний ролик назвали чоловіконенависним і розкритикували за підтримку гендерних кліше: показ чоловіків безнадійно незграбними, а жінок – турботливими і по-материнськи ласкавими.

Дослідниця гендерних проблем Стіві Шмідель заявила, що ролик був «ляпасом по обличчю всіх емансипованих жінок».

«Можливо, рекламодавці дійсно думали, що роблять щось хороше для жінок у День матері. Але все пішло не так. Ця реклама є псевдо-прогресивною. Вона розділяє і підсилює боротьбу між чоловіками та жінками. Зіпсований подарунок до Дня матері», – сказала вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ