ДП «Львіввугілля» 15 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Кабельно-провідникова продукція Азовкабель» конвеєрних стрічок на 47,06 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

Цьогоріч на склад замовника в селі Острів Львівської області поставлять 14 600 кв. м гумотканинної важкогорючої конвеєрної стрічки ШР-800-800/4-ЕР-200-4/2-ТГ-У5 із товщиною зовнішніх обкладень з робочої сторони 4 мм з неробочої сторони 2 мм виробництва АТ «Курська фабрика технічних тканин» (Росія) по 3 223 грн/кв. м.

У жовтні 2019 року ДП «Селидіввугілля» замовляло таку стрічку в ТОВ «Торговий дім «Контракт-Енерго» по 3 204 грн/пог. м. За технічними умовами, її ширина становить 800 мм. У перерахунку на площу ціна становить 4 005 грн/кв. м, що на чверть дорожче.

У листопаді 2018 року «Львіввугілля» замовляло таку стрічку в «ТД «Контракт-Енерго» по 2 820–3 250 грн/кв. м, що трохи дешевше від нинішньої ціни, а також у ПрАТ «Азовкабель» по 3 167–3 300 грн/кв. м, що в середньому дорівнює нинішній ціні.

У березні 2018 року ДП «Мирноградвугілля» замовило таку стрічку в ТОВ «Ерлайт» по 2 190 грн/пог. м, тобто по 2 737 грн./кв. м, що на 18% дешевше від нинішньої ціни.

Вартість договору всього на 1% від очікуваної вартості закупівлі у 47,71 млн грн.

У тендері брали участь два дилери «Курської фабрики технічних тканин» – переможець «Кабельно-провідникова продукція Азовкабель» і ТОВ «Промвокс». Обидві фірми подали сертифікат експертизи типу за модулем В і дозвіл Держпраці, які були видані на іншу юридичну особу – ПрАТ «Азовкабель». Замовник відхилив їх, не зрозумівши, до чого тут узагалі ПрАТ «Азовкабель»: якщо він – виробник, то на нього не надано інші документи. Однак фірми повернулись на тендер через АМКУ, пояснивши, що ПрАТ «Азовкабель» надало їм право використовувати свій сертифікат і дозвіл на закупівлі.

Фірмою «Кабельно-провідникова продукція Азовкабель» (раніше – «Юг-Кабель») із Бердянська Запорізької області володіє та керує Інна Гончар. Вона очолює Бердянську первинну профспілкову організацію «Союз трудового колективу» Людмили Коваленко, Валентини Матвєєвої та Ігоря Парасоченка, зареєстровану на території «Азовкабелю».

Акціонерами «Азовкабелю» є Наталя Стойчева, Ірина Денисенко, Тетяна Шпалтакова та екс-нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Геннадій Чекіта. Останні двоє також володіють ТОВ «Лег-транс». Раніше Шпалтакова була засновницею ТОВ «Телерадіокомпанія «Град» з Анатолієм Баліновим, яку відносять до сфери впливу мера Одеси Геннадія Труханова.

Харківський «Промвокс» належить директору Артуру Бєліку. Раніше фірма під назвою «Аквадіамант» була зареєстрована в Києві на Олександра Гуглю для роздрібної торгівлі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ