23 липня о 19.30 у Львові стартує новий сезон Української прем'єр-ліги. ФК «Львів» зіграє з «Маріуполем» у першому матчі сезону. Проте наразі незрозуміло, де саме відбудеться гра, адже 9 липня Українська асоціація футболу позбавила стадіон «Україна» право приймати матчі рівня УПЛ.

Новий сезон прем'єр-ліги мав би розпочати матч двох команд на стадіоні «Україна». Саме її як домашній стадіон вказав ФК «Львів». Проте через рішення футбольних чиновників, яке позбавило стадіон права приймати матчі прем'єр-ліги, наразі не зрозуміло, де саме відбудеться гра. Станом на зараз у Львові для матчів такого рівня підходить лише стадіон «Арена Львів». Проте керівництво футбольного клубу не змогло домовитися з адміністрацією стадіону щодо прийнятних умов оренди.

Крім того, львівський ФК«Рух» зіграє на виїзді у Харкові свій перший матч у сезоні проти «Металіст 1925». Футбольний поєдинок запланований на неділю, 25 липня, і розпочнеться о 17.00. Зауважимо, що цього літа перші два матчі ФК «Рух» зіграє на виїзді. Лише третій матч команда має провести вдома. Проте наразі футбольний клуб погрожує знятися з чемпіонату, якщо їм не дадуть зіграти на стадіоні «Україна»

Нагадаємо, голова комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Геннадій Прокопович видав припис, яким перевів стадіон «Україна» до другої, нижчої категорії. Таким чином, футбольну арену позбавили можливості приймати матчі рівня УПЛ. Офіційну позицію ФК «Рух» з цього приводу можна дізнатись за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ