Дніпровський гурт «Кімната Гретхен» випустив нову версію пісні «Імбир», присвячену загиблому Данилу Дідіку.

Композиція з’явилась в рамках заснованого журналістом та музикантом Русланом Горовим проєкту «Так працює пам’ять», який присвячений 15-річному харківському патріотові Данилу Дідіку, що загинув під час мирної ходи у Харкові у 2015 році від уламків протипіхотної міни, закладеної проросійськими терористами.

Данило Дідік, якого у Харкові вбили російські сепаратисти. Новини Харкова. ІА Вголос.

«З місяць тому Руслан Горовий звернувся до нас з пропозицією взяти участь у музичному проекті »Так працює пам’ять«… Ми погодились одразу, адже це наш скромний внесок, як музикантів, у загальну місію проекту. Кожен трек - це ще один спосіб не дати згаснути пам’яті про українського патріота, котрий пішов з життя у неприпустимо юному віці… Якщо ви не в курсі предмету розмови – просто поцікавтесь у зручний для вас спосіб. В епоху пошукових систем та соцмереж це неважко. Саме так і має працювати пам’ять», - каже лідер гурту Антон Кістрін.

За його словами, подібні проєкти дуже важливі, оскільки не дозволяють загубитися у інформаційному шумі важливим речам.

«Інформаційний шум сьогодення з кожним днем міцнішає, нас намагаються годувати фейковими новинами і штучноствореними ідеями. У ньому так просто загубитися і втратити пам’ять про речі, які не варто забувати ніколи!.. Ми, як автори пісні, так само, як і куратори проєкту, будемо вдячні кожному за прослуховування, поширення і коментарю!» - наголосив музикант.

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ