Інформацію росЗМІ про можливе перенесення дати святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня в УПЦ КП назвали «інформаційною диверсією».

Як заявив прес-секретар Київської патріархії, архієпископ Євстратій (Зоря), єдина помісна Церква не розглядає цього питання, повідомляє «Ліга».

"Засоби масової російської пропаганди без наведення найменших доказів або посилань подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря. Цілком очевидно, що це інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні", — заявив владика.

Він зазначив, що в ідеї переходу на новий стиль і перенесення дати святкування Різдва є не лише прихильники, а й численні опоненти.

"Тому цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і ніяких розпоряджень або вимог цього в томосі, які надавалися Вселенським Патріархатом в ХХ столітті, не встановлювалося", — наголосив архієпископ.

Він також нагадав, що 25 грудня минулого року було визнано святковим днем.

"І всі, хто бажає святкувати цього дня згідно зі своїми переконаннями, мають можливість робити це і зараз, питання томосу і автокефалії з цим ніяк не пов'язане", — наголосив архієпископ Євстратій.

ІА "Вголос": НОВИНИ