Львівські активісти скерували голові ОДА звернення, в якому заявили про жорстоке побиття чиновником учасника АТО.

Про це на сторінці Громадської організації “Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих” пише її керівниця Богдана Сірків.

«У вівторок, 19 листопада 2019 року, близько 17.00 год головним спеціалістом Західного міжрегіонального відділу Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Львівській області Володимиром Шамраєм та ще однією особою, яку встановлює слідство, було жорстоко побито учасника бойових дій в АТО, активного громадського активіста, члена нашої громадської організації - Дерюгіна Костянтина Валерійовича. Герой російсько-української війни лише дивом залишився живий. Безаперечно, це пов'язано з тим, що останнім часом він відкрито виступає проти зловживання владою та посадовими обов’язками директоркою департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталією Кузяк», - зазначила Сірків.

Також, за її словами, саме цього дня, 19 листопада, відбувалась незрозуміла виїзна комісія у КЗ ЛОР «Львівський геріатричний пансіонат».

«Незрозуміла тому, що працівники та постійні мешканці медзакладу почали скаржитись на Наталію Кузяк, директора департаменту соцзахисту, а у геріатричний для вирішення цього питання відправляють комісію, яку склали працівники цього ж департаменту соцзахисту ЛОДА. Не дивно, що конструктиву не вийшло. Між »об'єктивними« членами комісії та медпрацівниками сталась суперечка», - уточнила активістка.

Та додала: «Важливо акцентувати увагу на те, що пансіонат, окрім працівників та пацієнтів, нікому не потрібний, а потрібна його територія. Все як завжди - чим швидше його »закриють«, тим швидше чиновники департаменту соціального захисту ЛОДА скористаються ласим шматком землі! Чиновники »ведуть війни« за цю територію вже декілька років. Колишній директор медзакладу Селькевич Михайло Борисович в цій боротьбі втратив найдорожчих – дочку та внучку. Переконанні саме земля стала причиною жорстокого побиття Володимиром Шамраєм і його спільником активного борця проти цієї зграї ненажерливих чиновників».

При цьому очільниця ГО "Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих" розповіла коротко про послідовність подій.

"У цей час, коли відбувалась "незрозуміла комісія", Костянтин Дерюгін та його побратим Юрій Калинич ремонтували на території медзакладу автомобіль. Коли ж їх інший побратим, заступник директора з медичної частини Костянтин Василькевич, покликав на каву до себе у кабінет, по дорозі вони випадково зустрілись із працівницею департаменту соцзахисту Тетяною Медвідь. Чиновниця почала істерично сміятись. Хлопці привітались та поцікавились, чому вона знаходиться тут - невже знову з комісією. Після цього Тетяна Медвідь сіла у свій автомобіль, але двері залишила привідкритими. У цей момент до Костянтина Дерюгіна зателефонував мобільний телефон, після чого він повідомив своїх побратимів, що повинен на годину відлучитися. Переконанні, що Тетяна Медвідь усе чула, а також повідомила свого керівника Наталію Кузяк, що на території пансіонату є громадські активісти. Не сумніваємось, що отримавши таку інформацію, саме керівник департаменту соціального захисту населення ЛОДА попросила свого "друга", професійного бодігарда Володимира Шамрая прибрати неугодних. Він приїхав із ще однією особою, вони усе спланували та очікували на повернення К. Дерюгіна. Били професійно та чітко. Констянтин втратив свідомість та довго не міг прийти до себе. Тут присутні чіткі ознаки замовного, спланованого та групового замаху на життя Констянтина Дерюгіна. У мережі "захисники Володимира Шамрая" почали ширити дезінформацію, мовляв, просто побились два чоловіка через суперечки у соцмережах. Проте, наголошуємо, саме бажання чиновників заволодіти ласими землями пансіонату стала причиною жорстокого побиття Володимиром Шамраєм і його спільником Констянтина Дерюгіна. Його не просто побили, а намагались закрити йому рота! Розбили голову та залишили без допомоги не притомним!!! І це все не через якісь міжуособні чвари, переписки, як розказують друзі Володимира Шамрая, а через те, що боровся проти їхнього свавілля".

Сірків також повідомила, що Костянтин залишився живий. Та зазначила: "Проте, чи наступного разу йому, чи будь-кому іншому, хто виступить проти беззаконня чиновників, поталанить залишитись живим, невідомо!!! Невже чиновники мають право вбивати активістів, які відкрито проти них виступають? Це перейшло усі можливі червоні лінії. Усі члени нашої громадської організації тепер переживають за своє життя та здоров'я своїх рідних. Проте ми не допустимо тиску та подібного звірства та беззаконня, тому вимагаємо:

- негайно відсторонити від займаної посади директора департаменту соціального захисту ЛОДА Наталію Олегівну Кузяк та начальника управління соціального обслуговування та захисту населення Тетяну Медвідь на час розслідування у межах кримінального провадження до моменту поки не буде доведено їх винну, або визнано їх невиними; - звернутися до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, аби відсторонили головного спеціаліста Західного міжрегіонального відділу у Львівській області Володимира Шамрая від займаної посади з подальшим звільненням, оскільки факт побиття Констянтина Дерюгіна він вже визнав публічно на засіданні Координаційної ради учасників бойових дій Львівщини, яка відбулась у середу, 20 листопада 2019 року".

ІА "Вголос": НОВИНИ