Директор соціальної студії «Український барометр» Віктор Небоженко вважає, що олігархат в Україні скоро зникне.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Теоретично такий розвиток подій в Україні можливий, але не із сучасним президентом, а з наступним. Справа в тому, що джерела заробітку для олігархів в Україні закінчуються. Вони «вичавили» з України сотні мільярдів доларів і в економіці для них просто вже нічого не залишилось.

Ще один фактор – це війна. Олігархи не люблять війни, вони полюбляють експлуатувати мирну і тупу країну. Під час війни держава починає концентруватись і їм робиться незручно. Вони не можуть «дерибанити» держбюджет, бо він мусить іти на укріплення обороноздатності країни», - пояснив Небоженко.

«Тому, швидше за все, усі ці олігархи будуть поступово тікати з України. Щоправда не тому, що переможе Конституція України і закони, а тому, що більше нічого взяти з бюджету. Тут напрошується висновок, що така поведінка Ахметова є абсолютно логічною. Він легалізовує власні гроші і доводить, що він один із найбагатших людей Європи. Будинок за 200 мільйонів євро купується не для того, аби там жити, а для того, щоб увійти у «клуб» найбагатших людей Європи, але при цьому піти з України», - підсумував він.

Більше читайте тут: Чи справді олігархи вже «сушать сухарі»?

ІА "Вголос": НОВИНИ