Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон прибув до Києва з неанонсованим візитом та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це йдеться у заяві речника британського уряду, повідомляє «Європейська правда».

Відомо, що Джонсон представив Зеленському пропозиції щодо посилення військової допомоги.

За даними видання ВВС, візит прем'єра Британії мав на меті «продемонструвати солідарність» з українським народом, однак є й більше практичні теми для обговорення.

«Прем’єр-міністр поїхав в Україну, щоби зустрітися з президентом Зеленським особисто та продемонструвати цим солідарність з українським народом. Вони обговорять довгострокову підтримку України з боку Великої Британії, а прем’єр-міністр представить (Зеленському) новий пакет фінансової та військової допомоги», - йдеться у повідомленні.

Про частину цього пакету вже відомо.

Пізніше Борис Джонсон повідомив, що Британія поставить Києву 120 одиниць бронетехніки та протикорабельні комплекси. Крім того, Британія надасть Україні кредитні гарантії на додаткові $500 млн за лінією МВФ. Про це відзвітували на Даунінг-стріт.

«Сьогодні відвідую свого друга Володимира Зеленського в Києві, демонструючи нашу непохитну підтримку народу України. Ми створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі України проти варварської кампанії Росії», - зазначив Джонсон.

Раніше Вголос писав, що Борис Джонсон прибув до Києва та провів розмову тет-а-тет зі Зеленським.

ІА "Вголос": НОВИНИ