Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що скликає екстрене засідання РБ ООН найближчим часом через ситуацію навколо Запорізької АЕС

Про це пише в телеграм-каналі нардеп «ЄС» Олексій Гончаренко.

Обидва лідери погодилися, що Росія має негайно припинити атаку на електростанцію та дозволити безперешкодний доступ екстренних служб до електростанції.

Джонсон заявив, що необдумані дії Путіна загрожують безпеці всієї Європи.

За його словами, Велика Британія зробить усе можливе, щоб ситуація не погіршилася.

Обидва лідери погодилися, що припинення вогню має вирішальне значення.

Нагадаємо, через обстріл росіян загорілась Запорізька АЕС. Згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив, що на Запорізьку атомну електростанцію окупанти пропустили пожежників.

Джерела «Української правди» запевняють, що на Запорізьку АЕС увірвалися «кадирівці», які хочуть замінувати станції. Усередині триває бій з нацгвардійцями.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не можна передбачити, чим завершиться пожежа на Запорізький атомній електростанції, яка виникла внаслідок обстрілу російськими військами. Однак він заявив, що Росія – це перша країна в історії, яка обстріляла атомну електростанцію

«Енергоатом» з посиланням на працівників станції заявив, що російські військові не пропустили рятувальників, пожежа посилюється, а ядерна безпека на станції порушена.

ІА "Вголос": НОВИНИ