Адвокат президента США Рудольф Джуліані під час зустрічі з помічником президента Андрієм Єрмаком 2 серпня 2019 року просив залишити на посаді голову КМДА Віталія Кличка.

Про це повідомляє  The New York Times.

Як зазначається, під час зустрічі з Єрмаком Джуліані просив допомогти Кличкові зберегти посаду, називаючи Кличка давнім другом і колишнім клієнтом Джуліані.

Джуліані згодом визнав, що обговорював посаду Кличка на зустрічі з Єрмаком у Мадриді 2 серпня.

«Я сказав: »Я не знаю, я поза цим, але, схоже, він — один з хороших хлопців... І я говорю як особистий друг, а не як представник влади чи щось таке«, - сказав Джуліані.

За даними журналістів, на тій самій зустрічі Джуліані та Єрмак обговорювали можливий візит президента Володимира Зеленського до США, і адвокат Трампа просив  провести розслідування стосовно колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та його сина.

Єрмак також підтвердив, що вони обговорювали майбутнє Кличка.

»Джуліані запитав мою думку щодо Віталія Кличка як міського голови«.

»Він одразу підкреслив, що я не повинен сприймати його питання як спробу вплинути на мене", - заявив він.

Єрмак також додав, що він відповів Джуліані, що він давно знає Кличка і що він користується підтримкою киян. Він відкинув будь-які припущення про те, що Джуліані намагався вплинути на його позицію щодо Кличка.

The New York Times зазначає, що, зважаючи на складний і непрозорий характер української політики, не зрозуміло, чи втручання Джуліані було визначальним фактором, який дозволив Кличкові зберегти посаду, але зрозуміло, що він намагався на це вплинути.

Нагадаємо, у Сенаті США з подачі Джуліані розглядатимуть пропозицію введення санкцій щодо українських посадовців.

ІА "Вголос": НОВИНИ