Запуск електронного квитка вже порівнюють із серіалом, закінчення якого буде невідомо коли. Дату його впровадження постійно переносять. Систему запланували запустити в середині січня 2022 року, а повністю впровадити е-квиток – у червні.

Засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига у прямому етері «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA пояснив, чому анонсовані дати не відповідатимуть дійсності.

На його думку, ймовірно, ми побачимо електронний квиток не швидше вересня 2022 року. Адже чиновники називають мінімум, який потрібний для налагодження транспортної роботи, – шість місяців.

«Але запустити систему в літній період, коли мало платних пасажирів, – це вистрілити собі в ногу з точки зору бюджетних коштів, – переконаний Товстига. – Із 13 січня нічого не зміниться, бо чиновники до цього часу зроблять тільки один із мікропроцесів запуску е-системи – розпочнуть «бавитися» з електронними квитками – роздаватимуть їх пільговим категоріям, тестуватимуть. Потім їм потрібні будуть ще три місяці, щоб зібрати інформацію, далі – час на юридично грамотну оптимізацію мережі. І, можливо, в четвертому кварталі можна буде говорити про впровадження е-квитка у Львові».

Нагадаємо, як писав "Вголос", попори обіцянки Андрія Садового та львівських чиновників, електронний квиток у громадському транспорті, над яким працюють ще з 2014-го року, запустять ймовірніше за все не раніше червня 2022-го року. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ