Про це заявила директор міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Олена Кравченко сьогодні під час прес-конференції, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«За ці дні ми аналізували дуже багато інформації, виступів тощо. Говорили, що трагедія сталася внаслідок відсутності дощу. Та трапилася вона не внаслідок відсутності дощу, а через відсутність пріоритетності питань довкілля в нашій державі впродовж останніх 25 років. В Україні охорона довкілля – це щось про метеликів. Наша влада від центрального рівня і далі по вертикалі не бачить цієї пріоритетності. І внаслідок відсутності охорони довкілля як частини національної безпеки ми сьогодні маємо цю трагедію», – наголосила Олена Кравченко.

За її словами, державі потрібен величезний струс, щоб звернути увагу на проблеми охорони довкілля. «Ми не можемо дати жодних гарантій, що ця трагедія не повториться в будь-якому місці чи містечку через годину чи хвилину, бо це проблема не тільки Грибовицького сміттєзвалища, а поводження, відсутність сучасної стратегії поводження з відходами», – наголосила еколог.

Як писав «Вголос», 31 травня під завалами сміття у Грибовичах знайшли трьох рятувальників, які гасили пожежу. Станом на 06:00 1 червня залишається не знайденим працівник комунального підприємства «Збиранка», 1956 року народження.

ІА "Вголос": НОВИНИ