Враховуючи, що в Україні зараз через коронавірусний карантин просто руйнується економіка, підприємництво, у травні вже не буде чим платити соціальні виплати і пенсії українцям – буде страшне зубожіння.

Про це «Вголосу» розповів директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

«Натомість сьогодні гроші отримують ті, хто нічого не робить – найбільше наживаються на ситуації клани, мільярдери, зокрема Ахметов, клан Кучми-Пінчука, Ярославського, Косюка, - зазначив він. - При цьому олігархи застосовують щодо українців дуже хитру модель: у час епідемії зі свого боярського столу скидають крихти українцям, як собакам».

І це ті, що, за словами економіста, грабували українців і державу десятиліттями. І зараз, в час епідемії далі тихо наживаються.

«Та вони б мали взагалі дві третини своїх активів у час такої епідемії віддати у Фонд національного порятунку та розвитку. От це був би ресурс для подолання катастрофи в Україні, яка насувається. Бо так завжди у періоди бід: 95% потерпає, але знаходяться 5% мародерів, які наживаються і стають ще багатшими. Для мільярдерів зараз – золоті жнива», - резюмував Соскін.

Більше читайте тут: «По той бік коронавірусу: «поки ви панікуєте – вони збагачуються».

ІА "Вголос": НОВИНИ