Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, передає depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

«Розглянувши клопотання управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Росії суд заочно обрав стосовно Михайла Ходорковського запобіжний захід у вигляді взяття під варту», – йдеться у повідомленні.

Раніше стосовно нього було винесено постанову про притягнення як обвинуваченого в організації вбивства і замаху на вбивство.

За даними слідства, Ходорковський, будучи акціонером і головою правління нафтової компанії ЮКОС в 1998-1999 роках доручив підлеглим йому співробітникам компанії Невзліну і Пічугіну, а також іншим особам вбивство мера Нафтоюганська Пєтухова і підприємця Рибіна.

За скоєння цих злочинів вже засуджені Леонід Невзлін, Олексій Пічугін, Геннадій Цігельнік, Євген Решетніков і Володимир Шапіро.

Михайло Ходорковський оголошений у міжнародний розшук.

Нагадаємо, Михайла Ходорковського оголосили у федеральний розшук 8 грудня. Батько екс-глави ЮКОСу отримав повістку, в якій говорилося, що його син проходить обвинуваченим у справі про вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова.

9 грудня на прес-конференції Ходорковський назвав ці звинувачення сфальсифікованими та розкритикував політику президента Росії Володимира Путіна. Генпрокуратура Росії побачила у виступі підприємця на прес-конференції ознаки екстремізму і попросила Слідчий комітет провести перевірку і порушити кримінальну справу.

11 грудня Слідчий комітет Росії заочно пред'явив Ходорковському обвинувачення в організації вбивства мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова в 1998 році і замаху на керуючого компанії «Іст Петролеум Хандельсгез м.б.х» Євгена Рибіна в 1999 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ