Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«33-річний колишній працівник Управління Державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в Донецькій області обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.... За співпрацю з терористами колишньому правоохоронцю загрожує до 15 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що в листопаді 2014 року колишній правоохоронець вступив в ряди «ДНР» і був призначений на посаду начальника відділу державної автомобільної інспекції Донецького міськуправління так званого «міністерства внутрішніх справ ДНР».

Перебуваючи на цій посаді зловмисник надає злочинні накази і вказівки підлеглим йому особам щодо заволодіння зброєю, боєприпасами, охорони укріплень з метою протидії діяльності осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції. 

Оскільки він знаходиться на тимчасово непідконтрольній території Україні, прийнято рішення про його заочне засудження. Наразі обвинувальний акт направлено до суду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ