Органи правосуддя Ірану у вівторок, 30 липня, винесли вирок про застосування смертної кари щодо колишнього мера Тегерана Мохаммеда Алі Наджафі за вбивство дружини.

Про це повідомляє France 24.

Офіційний представник іранської судової системи Голамхоссейн Есмаїлі повідомив, що відомий реформіст Наджафі був визнаний винним у вбивстві своєї другої дружини Мітри Остад пострілами зі зброї у власному будинку, у столиці, 28 травня.

Згідно з повідомленнями іранських ЗМІ, тіло Остад було знайдене у ванній після того, як 67-річний Наджафі здався поліції і зізнався у її вбивстві.

Наджафі звинувачується в умисному вбивстві, побитті та незаконному зберіганні вогнепальної зброї.

За словами Есмаїлі, вирок ще не остаточний і може бути оскаржений у Верховному суді.

Сім'я Остад звернулася із проханням про застосування ісламського закону про відплату - форма покарання «око за око», за якої у цьому випадку буде застосовуватися смертна кара.

Наджафі - математик, професор і досвідчений політик, раніше обіймав пост радника президента Хасана Рухані з економіки, а також міністра освіти.

Він був обраний мером Тегерана в серпні 2017 року, але подав у відставку в квітні наступного року після того, як консерватори піддали його критиці за те, що він дивився на танок у виконанні школярок.

Нагадаємо, що в Ірані до року ув’язнення засудили жінку за те, що вона демонстративно зняла хіджаб.

ІА "Вголос": НОВИНИ