Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит «Українських Новин».

Зазначено, що департамент спеціальних розслідувань розслідує кримінальне провадження за підозрою екс-міністра оборони в тому, що він у складі злочинної організації колишнього Президента Віктора Януковича, використовуючи своє службове становище, сприяв правоохоронцям у придушенні акцій протесту активістів Євромайдану.

Йому інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації, створеної з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину) Кримінального кодексу.

«У зв'язку з невстановленням місцеперебування підозрюваного він оголошений у розшук», – повідомляє Генпрокуратура.

При цьому зазначено, що спеціальне (заочне) розслідування стосовно Лебедєва неможливе, так як законодавство не передбачає такої можливості для підозрюваних за ст. 255 Кримінального кодексу.

Також не арештовано майно екс-міністра, оскільки в його справі не заявлено цивільний позов, не встановлено збитки і не передбачена конфіскація майна.

Раніше Печерський районний суд Києва відпустив колишнього начальника департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ Володимира Гриняка, підозрюваного у злочинах проти активістів Євромайдану.

Тим часом, колишній командувач Внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ Станіслав Шуляк заперечує наявність наказу на застосування спецзасобів проти активістів Євромайдану.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ