Екс-посол США в Україні, директор Євразійського центру «Atlantic Council» у Вашингтоні Джон Гербст розповів, що через 2-3 місяці можна очікувати, що США надасть зброю Києву й оголосить нові санкції проти Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Вже через 2-3 місяці ми побачимо, що США надають зброю Києву й оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією. Думаю, протягом найближчих восьми-десяти, максимум – дванадцяти тижнів з'явиться ця набагато сильніша відповідь США. І, окрім санкцій, це буде військова допомога Україні», - зазначив Гербст.

На його переконання, зараз достатньо аргументів і для надання протикорабельних ракет, і патрульних кораблів, можливо, що й іншого військового обладнання.

«Немає питань – протикорабельні ракети допомогли б. У США вистачає крилатих ракет »Гарпун«, в основі дії яких – технології, розроблені 30 років тому, – і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато сучасніші ракети», - додав американський дипломат, відповідаючи на запитання, чи йдеться і про летальні озброєння для використання на морі.

Що стосується санкцій, на думку Гербста, найкращою відповіддю «могли б бути санкції проти найбільшого російського банку або заборона російським суднам заходити в американські порти чи порти ЄС».

Зазначимо, що Євросоюз продовжив санкції проти Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ