Правоохоронці викрили факти співпраці колишнього президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва із терористами «ДНР».

Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора.

«За даними слідства, у грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу – Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» на тимчасово окупованій території у м. Сніжне Донецької області. Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Сплачував на її користь «податки» та «митні платежі», – йдеться у повідомленні.

При цьому, як розповіли правоохоронці, для прикриття схеми Богуслаєв використовував підконтрольні комерційні структури, зареєстровані в іноземній юрисдикції.

Так, АТ «Мотор Січ» через зарубіжні компанії поставляла сировину у виді заготівок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувала з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів виробництва АТ «Мотор Січ».

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишньому президенту АТ »Мотор Січ« повідомлено про нову підозру - сприяння діяльності терористичної організації »ДНР« (ст. 258‑3 КК України)», - заявили в офісі генпрокурора.

Нагадаємо, у жовтні СБУ затримала В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

На даний момент він перебуває під арештом. 

ІА "Вголос": НОВИНИ