Про це свідчать документи, зібрані конгресменом-демократом Елайджей Каммінгс, передає ВВС-Росія.

Зазначають, що російський пропагандистський телеканал Russia Today, авіаперевізник «Волга-Дніпро» і «Лабораторія Касперського» виплачували йому винагороди за публічні виступи і лобістські послуги. Конкретно від Russia Today Флінн отримав 45 тисяч доларів.

Флінн, який пішов 2014 року у відставку з поста глави американської військової розвідки, був одним із перших видатних прихильників Трампа і одним з найзавзятіших: на липневому конвенті республіканців він викрикував з трибуни заклик «посадити її!», маючи на увазі Гілларі Клінтон.

13 лютого цього року Трамп відсторонив Флінна з посади за те, що той дав віце-президенту Майклу Пенсу неповну інформацію про зміст його грудневих розмов з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком.
На той час було також відомо, що в грудні 2015 року Флінн літав до Москви на святкування 10-річчя пропагандистського телеканалу RT і сидів на банкеті праворуч від Путіна.

Згодом стали відомі й інші деталі тієї поїздки, але звільнили Флінна не за неї, а за приховування розмов з Кисляком. 

7 березня компанія Флінна заднім рахунком подала в мін'юст США повідомлення про те, що, вже будучи радником кандидата в президенти Трампа, нинішній відставник одночасно був лобістом уряду Туреччини і з серпня по листопад 2016 року одержав від нього 530 тисяч доларів.

Хоча адвокати Флінна повідомили про це співробітникам Трампа, ні він, ні Пенс, за їхніми словами, не мали уявлення про побічний підзаробіток Флінна, який зобов'язував його зареєструватися в Мін'юсті як іноземного агента.

Як наголошується в листі, який конгресмен Каммінгс відправив цього тижня Трампу, міністру оборони Джеймсу Меттісу і директору ФБР Джеймсу Коуми, Флінну заплатили за виступ на бенкеті в Москві. Флінн визнав цей факт ще в липні, але не повідомив розмір суми і її конкретне джерело.

Між тим, в електронному листі від 19 жовтня 2015 московський телеканал Russia Today зголосився оплатити американцеві витрати на дорогу, тобто авіаквитки бізнес-класу. Генералу та його синові Майклу Флінну-молодшому також оплатили три ночі в готелі «Метрополь», як було зазначено в імейлі, «в серці Москви поряд із Красною площею».

Представники RT повідомили журналістам, що Флінну запропоновали екскурсії Кремлем, штаб-квартирою RT і музеєм та похід до Великого театру, але інший екскурсант сказав агентству Associated Press, що Фліннів не бачив.

Нагадаємо, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого 2017 року. У своїй заяві на звільнення Флінн вказав, що «не повністю поінформував віце-президента Майка Пенса та інших про свої розмови з послом Росії».

«Я щиро вибачився перед главою держави і віце-президентом, вони прийняли мої вибачення», — йдеться в заяві. 

ІА "Вголос": НОВИНИ