Маккензі Скотт, авторка, колишня дружина засновника компанії Amazon Джеффа Безоса, і одна з найбагатших жінок світу за рік пожертвувала 1,7 мільярда доларів понад сотні організацій.

Пожертви, серед інших, отримали проекти, які борються за права жінок, представників ЛГБТ, расову рівність а також організації, чия діяльність спрямована на подолання наслідків зміни клімату, розбудову демократії, підтримку незахищених верств населення, проекти глобального розвитку і громадського здоров’я, пише Голос Америки.

У статті, опублікованій на порталі Медіум, Маккензі Скотт написала, що спостерігала за першою половиною 2020-ого року із розбитим серцем і жахом. «Життя ніколи не припинить шукати нові шляхи виявити нерівність в нашій системі» – написала вона, і додала, що надія на краще з’являється тоді, коли кожен задумається, що може запропонувати у цій ситуації.

Статок пані Скотт, яка була у шлюбі із Безосом 25 років, оцінюють у 36 мільярдів доларів. Вона – четверта найбагатша жінка у світі, згідно з даними Форбс. Після розлучення Скотт отримала 4% акцій компанії Амазон. Тоді ж Маккензі Скотт доєдналася до філантропічної кампанії «Клятва Дарування», групи мільярдерів, які обіцяють пожертвувати більшу частину своїх статків на благодійність. Заснували кампанію Білл та Мелінда Гейтс і Воррен Баффет.

Раніше засновник компанії Amazon і найбагатша людина світу Джефф Безос оголосив про створення багатомільярдного кліматичного фонду і початок виділення грантів, він виділить $10 млрд США на боротьбу зі зміною клімату.

ІА "Вголос": НОВИНИ