Про це повідомляє Центр протидії корупції на своїй сторінці в Facebook. 

"Патріот" на фото - ексголова Львівської облради і колишній директор Інституту агроекології та природокористування Академії наук Орест Фурдичко. Сьогодні Вищий антикорупційний суд засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна  Також його позбавили права протягом трьох років займати керівні посади. Рішення ухвалила колегія суддів у складі: Олег Коліуш, Ярослав Шкодін та Олег Ткаченко", - пишуть фахівці центру.


За інформацією Центру, Ореста Фурдичка визнали винним у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту.  Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Фурдичка в грудні 2017 року неподалік від його місця роботи з першою частиною хабаря ($300 тисяч). Загалом, за версією слідства, він мав отримати $500 тисяч.

Як стверджують фахівці Центру протидії корупції, майна у Фурдичка, який все життя на державних посадах, чимало: 9 квартир (8 в Києві + у Львові площею 250 квадратів), 2 будинки під Києвом загальною площею понад 500 квадратів, 3 авто (BMW X5 і два Nissan), на двох з дружиною кількадесят тисяч доларів і євро.

"За минулий рік за наш з вами рахунок отримав 900 тисяч грн зарплатні, пенсії і довічних виплат за звання академіка", - зауважують там. 
 
Нагадаємо, Орест Фурдичко працював викладачем Лісотехнічного університету на початку 90-их років. З 1990-го року був депутатом Львівської обласної ради, а в 1997-1998-у році очолював її. З 1998 по 2002 був депутатом ВРУ, де зокрема був членом фракції «Регіони України».  

З 2002 по 2004 був першим заступником голови Державного комітету лісового господарства України З 2004 по 2005 — перший заступник міністра охорони навколишнього природного середовища України у зв'язках з Верховною Радою України. Після цього багато років очолював Інститут агроекології і природокористування НААН України. 


Має звання доктора економічних та сільськогосподарських наук та ряд державних нагород. 

ІА "Вголос": НОВИНИ