У Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка відбулися вибори ректора, в яких, зокрема, брав участь і колишній голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Про це інформує Суспільне.

Найбільшу кількість голосів отримали проректори КНУ Володимир Бугров та Олександр Рожко. За них проголосували відповідно 44% і 15% виборців. Хто з них очолить виш, стане відомо після другого туру виборів.

Колишній спікер ВРУ Володимир Литвин отримав лише 4% голосів.

Голосування відбувалося на шести дільницях. Загальна кількість виборців мала становити 4 139, серед них - 598 студентів і 23 курсанти коледжів. Участь у виборах взяли приблизно 70%.

Що передувало

Перед виборами ректора у соцмережах розповсюджували заклики колишніх студентів університету та громадських активістів не підтримувати кандидатуру Литвина.

Водночас секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов у коментарі щодо рішення РНБО про перевірку обставин ратифікації «Харківських угод» 2010 року, окремо згадав про Володимира Литвина. Зокрема Данілов зазначив, що останній голосував за ці разом із тодішніми депутатами.

У відповідь на це сам Литвин звинуватив секретаря РНБО у втручанні у виборчий процес і у дискредитації його імені як кандидата.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ