Ексочільниці КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» Ганні Зінкевич-Домбровській та ексмеру Сколе Володимиру Москалю скасували вирок за хабарництво.

Відповідне рішення наприкінці липня ухвалила колегія суддів Львівського апеляційного суду. Про це інформують «Наші гроші».

Володимира Москаля у 2018 році засудили за службове підроблення та хабарництво, а Зінкевич-Домбровську визнали винною в пособництві у злочині. Москаль отримав 6,5 років ув’язнення, а Зінкевич-Домбровська – 5,5.

Посадовців судили за те, що у 2015 році вони вимагали від компанії, яка хотіла відкрити магазин, 18 тисяч гривень. Міська рада Сколе оголосила конкурс на право оренди нежитлового приміщення. За вказану суму держслужбовці обіцяли перемогу в конкурсі. Гроші посадовці отримали, а компанія ТОВ «Вадімір Компані» перемогла у неіснуючому конкурсі.

Під час розгляду апеляції на вирок суду адвокати зазначили, що вирок грунтується на недопустимих доказах. Нібито дозвіл на проведення слідчих дій є незаконним. Також ідентифікацію помічених коштів проводив старший слідчий поліції, який не мав таких повноважень.

Суд визнав, що протокол ідентифікації та помічення грошових коштів був складений з порушеннями. Порушення виявили і в протоколі про відео- та аудіоконтроль. Недостатніми визнали також слова свідків.

У висновку судді зазначили:

«Допущені органом досудового розслідування істотні порушення кримінального процесуального закону, які проігноровані судом першої інстанції, дають підстави дійти висновку про невстановлення достатніх доказів для доведення винуватості і вичерпанні можливості їх отримати».

Як писав «Вголос», Кабмін призначив колишнього журналіста і нардепа Мустафу Найєма та Василя Шкуракова заступниками міністра інфраструктури.

ІА "Вголос": НОВИНИ