Рішення суду оскарженню не підлягає

2 листопада 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У САП зазначили, що апеляційна палата відмовила у задоволенні скарги сторони захисту на продовження арешту Князєва ще на два місяці з можливістю застави у розмірі 35 млн гривень. Таке рішення вже набуло чинності та не підлягає оскарженню.

Додамо,  03.10.2023 САП та НАБУ завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього Голови Верховного Суду. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України ( одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна).

Нагадаємо, 15 травня правоохоронці спіймали колишнього голову Верховного суду на хабарі у розмірі 2,7 млн доларів. Він став найбільш високопоставленим чиновником України, якого затримали подібним чином. Вже наступного дня пленум Верховного суду підтримав дострокове припинення повноважень підозрюваного. 18 травня суд вирішив обрати йому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави.

ІА "Вголос": НОВИНИ