Часів Яр у Донецькій області може стати одним з головних напрямків наступного масованого наступу російських загарбників.

Про це розповів військовий експерт Олексій Гетьман.

За словами  експерта, російські війська набирають обертів у спробі прорвати оборону та розвинути наступ на Часів Яр.

На північ від Бахмута окупанти штурмують Білогорівку та Веселе, на захід - район Богданівки та Іванівського. Росіяни шукають слабкі місця, щоб продавити лінію зіткнення, але суттєвих змін лінії фронту поки немає.

Окупанти досить близько підійшли до Часового Яру з боку селища Хромове та вздовж траси з Бахмута. Всі ознаки вказують на те, що наступною великою битвою може стати битва за Часів Яр.

"Це цілком можливо, тому що там збільшилася кількість російських військ з 40 до 80 тисяч. Мета - вийти на Костянтинівку, де знаходиться важливий залізничний хаб. І тут уже не політичне підґрунтя є, а суто військове, щоб порушити нашу логістику. Цілком можливо, що там буде один з основних ударів. Хоча я думаю, що вони одночасно будуть тиснути у кількох місцях", - зазначив експерт.

Як повідомляє експерт, російські війська, схоже, не мають наміру знижувати інтенсивність наступальних дій після захоплення Авдіївки. Просто зараз окупанти активізуються на низці інших напрямків, а західні ЗМІ вже пишуть про найнебезпечніше становище ЗСУ з перших місяців повномасштабної війни.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ