Україна почала ефективно впливати ракетними системами залпового вогню HIMARS на їхні склади з боєприпасами, артилерію, командні пункти, логістику тощо, тому для росіян ситуація складається дуже негативно.

Про це заявив директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, армія РФ почала втрачати ініціативу на Донбасі. А на півдні України вони взагалі мають ситуацію, коли їхнє угруповання на криворізькому та херсонському напрямках, на західному березі Дніпра фактично вже в оточенні.

Там у них зруйновані мости. Якщо вони не можуть ефективно проводити логістику, постачання особового складу та боєприпасів, то фактично вони вже перебувають в оточенні. Тобто в них є вихід: або здаватися, або продовжувати щось вигадувати", - пояснив Самусь.

 

 

 

Фахівець уточнив, що окупанти вже не справилися із політичним завданням Путіна за будь-яку ціну окупувати Донбас.

«Вони з цим завданням не справилися, але вимушені зараз перекидати сили на херсонський напрямок, бо там взагалі ситуація ахова і вони намагаються якось з цієї ситуації вийти. Але я думаю, що в результаті буде ще гірше, бо буде взято в полон і знищено ще більше російських військ», - зазначив експерт.

Водночас, він вважає, що у Херсонській та Запорізькій областях в росіян нічого не вдасться, бо у них вже немає додаткових сил.

«Російські генерали не можуть доповісти Путіну, що вони відходять від Херсона. Це для них неможливо теоретично, у всякому разі поки вони не оголосять про »жест доброї волі«, як це було зі Зміїним. Зі Зміїного вони теж начебто не могли вийти. Таке ж сталося з Києвом та Київською областю. Вони навіть теоретично не могли собі уявити відступ, але відступили, оскільки вже не було виходу. Таке ж зараз відбувається в Херсонській та Запорізькій області - особливо в Херсонській, де росіяни зараз перебувають в дуже скрутній ситуації. Тому вони намагаються перекидати туди підкріплення для того, щоби спробувати піти в наступ на криворізькому напрямку, можливо, на миколаївському напрямку і зламати ту ситуацію, яку зараз сформувала українська армія», - додав Самусь.

Зазначимо, на Донецькому напрямку морські піхотинці влаштували засідку та ліквідували 15 окупантів, ще трьох взяли в полон.

ІА "Вголос": НОВИНИ