Про це у інтерв'ю «Вголосу» розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

«Можуть бути нові кримінальні провадження на найближче оточення Президента. Буде також помста політичного характеру, тобто в Парламенті «Народний фронт» не голосуватиме за ті законопроекти, в яких найперше зацікавлений Президент. Наприклад, спецпредставник США по Україні Курт Волкер вимагає, щоб наші нардепи прийняли законопроект щодо реінтеграції Донбасу. І тут «Народний фронт» отримає можливість помститись Порошенку, заявивши, що вони із цим законопроектом по Донбасу не згодні. І тоді будуть проблеми всередині коаліції», – зазначив експерт.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України 31 жовтня провело низку гучних затримань у справі про розтрати під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ. Серед фігурантів справи – син очільника МВС Олександр Аваков, екс-заступник Авакова Сергій Чеботар та друг Олександра і представника фірми-переможця тендеру Дніпровенд Володимир Литвин. 

Як відомо, їх НАБУ та САП підозрює у можливій розтраті державних коштів у 14,5 мільйонів гривень. Прокурор під час засідання суду розповів, що вартість виготовлення замовлених рюкзаків для Нацгвардії становила 555 грн, тоді як правоохоронне відомство придбало їх у понад 5 разів дорожче – 2799 грн. 

Згодом, Солом'янський райсуд Києва 1 листопада обрав запобіжний захід Олександру Авакову, відпустивши під особисте зобов'язання. Прокурор у суді зазначав, що підозрювані можуть впливати на розслідування.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ