Станом на зараз можливості широкомасштабного наступу зразка 24 лютого Росія не має.

Про це повідомив директор Українського інституту майбутнього, колишній радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі національного телемарафону.

«Якщо ми говоримо про широкомасштабний наступ в межах того, що було 24 лютого, то станом на зараз, судячи з усього, у росіян просто немає сил і немає можливості це зробити. Хоча протягом останнього тижня ми фіксуємо збільшення кількості інформаційно-психологічних операцій росіян, де вони закидують найрізноманітніші плани. Станом на зараз можливості широкомасштабного наступу зразка 24 лютого Росія не має», - сказав експерт.

Денисенко також зазначив, що вірогідність наступу з території Білорусі з півночі поки що теж виглядає низькою.

«Ми повинні розуміти, що для того, щоб створити ударний кулак, потрібно приблизно в районі одного місяця. Тому це неможливо зробити за один день, і навіть за тиждень. Тому якщо почнеться накопичення військ, техніки, боєприпасів на території Білорусі, це все одно ми побачимо», - сказав він.

Експерт зауважив, що наступ росіян по суті вже почався - подібні спроби є на території Донеччини.

«Очевидно, що треба ще дивитися на Луганщину і, можливо, треба буде дивитися на південь України, перш за все, це напрямок в сторону Запоріжжя і Павлограда», - резюмував Вадим Денисенко.

Як писав «Вголос», у Львівській області помітили багато вовків.

ІА "Вголос": НОВИНИ