Для цих цілей підійдуть багато продуктів і спеції, які можна знайти практично на кожній кухні, в домашніх засіках, пише Headinsider. Вони чудово допоможуть усунути цю проблему не гірше від аптечних дорогих ліків.
Для того щоб прибрати прояви перегару, слід випити склянку мінеральної води без газу, в яку треба попередньо вичавити 1 столову ложку соку свіжого лимона або лайма і покласти 1 столову ложку натурального меду.
Добре усувають запах алкоголю деякі спеції - мускатний горіх, кориця, гвоздика, лавровий лист. Для маскування запаху можна покласти в рот шматочок спеції і деякий час потримати його за щокою, під язиком, або розжувати. Добре нейтралізують запахи з рота лавровий лист або гвоздика, які потім можна закусити жувальною гумкою (але не м'ятною).
Позбутися від запаху алкоголю може допомогти жирна їжа - після прийому спиртних напоїв рекомендується випити кілька ковтків вершків, розсмоктати в роті столову ложку сметани, будь-якої рослинної олії. А ось перед застіллям радять випити столову ложку лляної або оливкової олії - це чудова профілактика неприємного запаху на завтра, адже жир змаже шлунок і не дозволить запаху утворитися.
Також допоможуть замаскувати неприємний запах перегару кавові зерна - їх варто смаженими розжувати в роті і проковтнути або виплюнути.
Добре усуває запах алкоголю і хвоя. Для цього підійдуть кілька гілочок із ялинки. Але найвідоміший і найбільш ефективний засіб від перегару - корінь і листя петрушки. Їх потрібно пожувати протягом п'яти-семи хвилин.
«Аромат» з рота допоможе ліквідувати ядро волоського горіха - його слід розжовувати до стану кашки, а потім - ковтати. При цьому горіхи ще й допомагають активно виводити продукти окислення алкоголю з організму, долати труднощі похмілля.
ІА "Вголос": НОВИНИ